Чому жінкам потрібні жіночі кросівки?

Проблема з використанням чоловічих кросівок полягає у тому, що жінки – це не просто маленькі чоловіки. У жінок, дівчат, дівчаток, як правило, більш плоска, широка передня частина стопи і вужча п'ята, ніж у хлопців, чиї ступні довші і тонші. Це означає, що взуття, яке ґрунтується на чоловічих колодках, не підійде жінці, дівчині. Сьогодні не складає проблеми знайти саме кросівки для дівчинки, онлайн або у звичайному магазині, щоб із самого початку дати дитині відчуття комфорту в кросівках.

Структура і особливості жіночої стопи не єдине, що відрізняє їх від чоловіків. У жінок, наприклад, ширші стегна. Це означає, що м'язи їхніх стегон більше напружують колінні чашки та гомілки під час бігу. Це може частково пояснити, чому жінки та чоловіки по-різному зазнають травм. Як зазначають науковці, жінки більш схильні до нестабільності таза, пателлофеморального больового синдрому - відомого як "коліно бігуна" - і стресових переломів, ніж чоловіки. Тим часом чоловіки частіше страждають від проблем із сухожиллями та колінними хрящами.

Звичайно, одне взуття не може компенсувати це. Багато експертів вважають, що тренування - це основний спосіб захистити тіло від травм. Але цілком можливо, що жіночі кросівки могли б зробити більше, щоб мінімізувати ризик заподіяння шкоди жіночому тілу. Доктор Керріган робить ще один крок уперед у своїй вірі в кросівки, кажучи: «Я вважаю, що чоловіки та жінки схильні до однакових типів травм, але погано сконструйоване взуття спричиняє більше різних травми [у жінок]». Варто зазначити, що жінки більш прискіпливо обирають кросівки, для них важливий:

колір, тип підошви, ип шнурків, тип устілки, бренд.

Найбільш ранні з відомих бігових кросівок з шипами були створені в 1890 Джозефом Вільямом Фостером, який заснував бренд, що зараз відомий як Reebok. Коли я дізнався більше про гендерний розрив у кросівках, я почав запитувати себе: якби Фостер був Жозефіною, а не Джозефом, чи змінився б мій досвід із кросівками сьогодні?

Лікар Керріган так думає. Вона вважає, що практика використання чоловічих колодок поширена, тому що традиційно більшість дизайнерів кросівок були чоловіками. За її словами, жінка — людина, яка може подивитися вниз і побачити, що її стопа ширша за пальці і вже біля п'яти, — має розробити взуття для жінки. Саме це переконання і два десятиліття, які вона провела, досліджуючи біг, ходу та взуття, надихнули її на створення взуття для жінок.

Можливо, колись взуття, надруковане на 3D-принтері, стане нормою, і кожна жінка, чоловік і небінарна людина зможуть створити взуття, яке буде пошито на замовлення для їхньої конкретної стопи. Але до того часу варто приділяти увагу не тільки матеріалам, із яких виготовлене взуття, а і тому, для якої статі воно розроблене.


Переглядів: 2464
Поширень: 0

Останні новини