Сергій Моргунов: «Символом нової України, яку ми відбудуємо, буде світла дитяча усмішка»

Щороку першого червня у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Ця дата – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли у безпеці – здоровими та щасливими. Про особливе значення дитячого свята в Україні цьогоріч, в умовах військової російської агресії, наголосив Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук та у телеграм-каналі.

Очільник громади зауважив, що діти повинні зростати у мирі і любові - в умовах, коли батьківська колискова звучить над дитячим ліжечком, а не у бомбосховищі, коли на дитячих майданчиках можна гратися без остраху, а сирени не переривають шкільних уроків, коли не доводиться полишати рідну домівку, бо її більше немає.

«Покоління війни - це зараз реальність наших дітей. Вони розбираються у видах озброєння, вони обговорюють щоденні новини, вони вивчають географію країни за військовими зведеннями і стають волонтерами... У кожного з них є своя версія - як швидко подолати ворога і перемогти. Вони швидко подорослішали», - написав Сергій Моргунов.

Міський голова додав, що маленькі українці показали всьому світу своє велике серце, і впевнений: вони вселяють віру дорослим і дають наснаги бути сильними і незламними, тому що наша Велика Перемога буде для них.

«Ми, дорослі, маємо повернути їм щасливе дитинство. Це будуть діти Перемоги, - каже Сергій Моргунов, - Цінуйте кожну мить, проведену зі своїми дітьми. Бережіть найцінніший скарб нашої України! Діти мають залишатися дітьми, попри все. І символом нової України, яку ми відбудуємо, буде світла дитяча усмішка».



Переглядів: 2125
Поширень: 0

Останні новини