За продаж алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім вінницькі фіскали анулювали 42 алкогольно-тютюнові ліцензії

Упродовж січня-серпня 2018 року управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Вінницькій області  анулювало дію 42 ліцензій за реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років та дорахувало порушникам 353,6 тис грн фінансових санкцій.

В управлінні зауважують, що організаційні заходи, щодо недопущення порушень в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюються постійно. Як наслідок за вісім місяців звітного року сума фінансових санкцій за порушення вимог Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” склала майже 1 млн 990 тис грн.

Окрім фінансових санкцій за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім, за торгівлю алкогольними напоями через РРО, не зазначений у ліцензії, донараховано понад 418,7 тис грн фінансових санкцій. За безліцензійну торгівлю – 340,0 тис грн. За торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, – 310,0 тис грн. За  неподання  та несвоєчасне подання  звітів за  формою 1-РС – 391,0 тис грн.  

Також працівники управління здійснюють контрольно-перевірочні заходи з питань реалізації пального без нарахування платником акцизного податку та не реєстрації акцизних накладних. За результатами  проведених у січні –  серпні  поточного року перевірок донараховано понад 1,2 млн грн фінансових санкцій.



Переглядів: 2243
Поширень: 0

Останні новини