"Захищати державу — наш основний закон": Зеленський привітав українців з Днем Конституції

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Конституції і наголосив, що основний документ є детальним портретом народу.

За його словами, Конституція України — це точка розвитку, до якої українці дійшли як держава і суспільство за віки історії. Державний устрій — це наш інтелект, а форма правління показує, чи перейшов народ на наступний рівень цивілізації, чи застряг в ері тиранії та диктатури.

“Конституція, як рентген, показує наші сильні та слабкі сторони. Наші принципи, наші цінності, наші ідеали. Рівень свободи і права, які ми готові захищати. Рівень зрілості й обов’язки, які готові виконувати. Норми Конституції дають змогу розшифрувати генетичний код нашої нації” — сказав він.

Зеленський наголосив, що ухвалений 26 років тому Основний закон — це детальний портрет українців, і зараз, у час повномасштабної війни, яскраво проявляються його головні риси.

“26 років по тому захищати свою державу для нас — основний закон. Чому? Відповідь є у преамбулі Конституції. Засади її ухвалення 26 років тому є засадами нашої боротьби зараз. Це право українського народу на самовизначення, всенародно схвалена незалежність України, незворотність шляху до Європи. Це відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями”, — сказав президент.

Він зазначив, що українці захищають свою суверенну, незалежну, демократичну, соціальну та правову державу.

“Взявши до рук зброю, ми не вагалися, як на роздоріжжі. Не обирали, захищати першу статтю Конституції чи дотримуватися першої Божої заповіді. Бог на нашому боці, він каже, що захищати рідний дім від нечисті – не гріх. Гріх його не захищати”, — сказав Зеленський.



Переглядів: 1577
Поширень: 0

Останні новини