Сергій Моргунов відзначив волонтерів та активних учасників сфери туризму: «Від нас залежить, як сприймають Вінницю»

27 вересня у календарі визначних дат є Всесвітнім днем туризму. З цієї нагоди у Вінниці відзначили представників сфери туризму, які від самого початку повномасштабного російського вторгнення активно долучаються до ініціатив щодо підтримки переселенців. Йдеться про надання прихистку, укриття, харчування, збір коштів та гуманітарної допомоги, проведення екскурсій та майстер-класів.

Нагородження відбулося в оновленій будівлі майбутнього туристичного хабу. А подяки Вінницької міської ради та її виконавчого комітету вручив міський голова Сергій Моргунов та секретар міської ради Павло Яблонський. Також представники сфери гостинності отримали пам'ятні подарунки – монографію відомої вінницької дослідниці історії Тетяни Кароєвої «Історія має право сподіватися від міста Вінниці блискучого майбуття».

«Хто перший приймав людей, які тікали із зони бойових дій і проїжджали місто транзитом? Хто для тероборони готував тисячі порцій на день? – Готелі, ресторани... Тобто ви. На сьогодні у Вінниці майже 44 тисячі переселенців. Хто повинен їм розповісти, що собою представляє Вінниця, щоб вони теж її полюбили і ставилися до нашого рідного міста як до свого рідного? Це гіди й екскурсоводи. Хто працював у рамках Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу? – Багато волонтерів в тому числі із вас. І частина працює досі. Тому гадаю, що нам всім є чим гордитися. Перш за все нашою згуртованістю. Від нас залежить, як будуть сприймати нашу Вінницю. Тож ми маємо створити такі умови для вінничан і наших гостей, щоб вони, приїжджаючи сюди, були в захваті. Це все в наших руках», – наголосив міський голова Сергій Моргунов.

Міський голова зазначив, що це вже четверте нагородження тих, хто долучався у Вінниці до волонтерської чи гуманітарної діяльності, але точно не останнє.

«Дуже приємно, що це не просто одна чи дві громадські організації, а це сотні людей: хто сам, хто зі своїм колективом, зі своїми друзями, – кожен долучався і долучається до нашої перемоги. І в цьому наша сила. Дякую вам!», – додав мер Вінниці.

Після урочистостей директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені презентував вінницьким представникам сфери гостинності актуальну туристичну пропозицію міста. Вінниця у ній позиціонується як місто затишку та ідей для пошуку рівноваги, адже навіть у такий непростий час ми пізнаємо свою країну та себе у ній.

Цю презентацію підготували у серпні 2022 року для українських туроператорів, які продовжують займатися внутрішнім туризмом. Вона містить інформацію про знакові туристичні локації разом з екскурсіями професійних гідів; унікальні музеї та колекції Вінниці; екскурсії на транспорті та водні розваги; пропозиції сімейного відпочинку; спеціалітети локальної подільської кухні, а також інформацію про укриття, які знаходяться поблизу туристичних точок.

«Зараз інтерес більший до природних, позаміських локацій, до так званих місць сили. Ми розуміємо, що станом на сьогодні (це в першу чергу заслуга присутніх тут в тому числі музейників, гідес, викладачів, івенторів) є можливість запросити до Вінниці не просто на кілька годин, а дійсно на змістовний цікавий вікенд. Вже легендарний "вінницький дзен" – це те, що вловлюють наші гості завдяки тим, хто транслює свою любов до міста», – зазначив Олександр Вешелені.



Переглядів: 709
Поширень: 0

Останні новини