Що вміють сучасні швейні машинки

Якщо ще пару десятків років тому такі прилади були не дуже розповсюджені, то сьогодні придбати їх можна без проблем. Кожна майстриня має змогу використовувати сучасний агрегат для поточного ремонту одягу чи інших текстильних виробів. Враховуючи вдосконаленні функції швейних машинок можна ще й створювати унікальні речі та навіть у такий спосіб започаткувати власний бізнес.

Що можуть сучасні електромеханічні машинки

Така техніка істотно вдосконалилась останнім часом. Навіть при тому, що подібні машинки залишаються одними з найпростіших, все ж у них непоганий набір опцій. Перше, що цікавить користувачів, – це різноманіття швів. Серед типового набору:

    Прямий. Прості стібки, які можна регулювати за довжиною (здебільшого від 1 до 5). Зигзаг. Також досить звична опція, яка передбачає можливість вибору ширини та таке ж регулювання, як у попередньому варіанті. Декоративний. Може застосовуватися для простого оздоблення виробів. При використанні, наприклад, різнокольорової нитки вдасться зробити чудовий орнамент. Трикотажний. Звичайно, на дуже якісний шов у такому випадку розраховувати не варто, але він дійсно буде тягнутися. Для певних виробів цього достатньо.

В електромеханічних машинок дуже чутлива педаль, до неї потрібно звикнути. Після того як це відбудеться, шиття стане справжнім задоволенням. Ще один бонус – прилад вдасться досить легко розібрати, почистити, змастити та за необхідності здійснити елементарний ремонт.

Функції та можливості комп’ютеризованих (електронних) швейних машин

До цього класу належать як звичайні швейні, так і швейно-вишивальні прилади. Головна їхня особливість – наявність ПО. Це спрощує дуже багато завдань для користувача. Так, окремі функції зовсім автономні. Тобто машинка сама зрозуміє, що потрібно пришвидшитися чи уповільнитися, якщо в роботу потрапляє певна складна ділянка.

Ви точно оціните величезну кількість швів, які можна виконувати на цьому пристрої. Навіть найпростіші комп’ютерні машинки здійснюють близько 100 різних стібків. Крім того, окремі моделі мають можливість створювати їх самостійно, наскільки це дозволяє зробити ваша фантазія.

Також дуже зручна опція – здатність обметувати прорізні петлі, причому не одного, а більше ніж 10 видів. Виконуються вони практично без втручання користувача – потрібно лише підкласти тканину.

Не можна не сказати про управління цим розумним приладом. Головну функцію виконує міні-комп’ютер. Він не лише робить багато речей за вас, а ще й попереджає про виникнення збоїв у роботі. Якщо виникає та чи інша помилка, інформація про неї виводиться на екран. Також можуть бути запропоновані варіанти вирішення проблеми. Сам дисплей у дорожчих моделях – кольоровий, у дешевших – монохромний, але ним також досить зручно користуватися.

Вишивальні машинки

Окремий клас комп’ютеризованих машинок – це вишивальні. Як зрозуміло з назви, вони можуть створювати різноманітні візерунки на полотні. Для цього на «столі» встановлюються спеціальні п’яльця, у межах яких переміщується голка. Створення того чи іншого візерунку відбувається з готової бази схем, також можна завантажувати свої. Функціонал, розмір вишивки та інші додаткові опції впливають на вартість приладу. Чим дорожче він, тим більше можливостей матимете.

Яку машинку вибрати

Щоб придбати правильну модель, дуже важливо чітко розуміти, для яких цілей використовуватимете машинку. Для побутового ремонту одягу та пошиття простих моделей цілком буде достатньо електромеханічної. Якщо завдання більш складні, то обирайте серед комп’ютерних приладів.


Переглядів: 1365
Поширень: 0

Останні новини