Вінничан просять сьогодні з 18-ї до 23-ї години зменшити споживання електроенергії

З 18-ї по 23-ї години триває вечірній пік споживання електроенергії і сьогодні, 10 жовтня, він буде одним з найскладніших вечорів для української енергетики. Вінничан просять по можливості використовувати менше електроенергії, що суттєво допоможе енергосистемі.

Про це повідомляє народний депутат Андрій Герус, голова комітету з питань енергетики та ЖКП.

«Сьогодні РФ (російські фашисти) завдали ракетних ударів по великій кількості електростанцій та підстанцій. У деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких введені графіки аварійних відключень (так звані «віялові відключення»).

Вечірній пік споживання у значній мірі пов’язаний із споживанням домогосподарств. Якщо сьогодні ввечері ви зможете використати менше електроенергії, то це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у аварійних відключеннях», – йдеться у повідомленні.

Найбільш енерговитратними є такі прилади:

- електрообігрівачі

- бойлери

- кухонна електроплита,

- мікрохвильова піч,

- пральна машина,

- електрична духова шафа,

- електрочайник (кавоварка),

- праска

- посудомийна машина

- кондиціонер

- зарядні пристрої

- пилосос

- комп’ютер

- телевізор

Вінничанам радять сьогодні ввечері мінімізувати використання таких приладів, а натомість користуватися ними вночі або в обідню пору дня. Також більш ощадливе використання освітлення у вечірні години полегшить навантаження на енергосистему.

Разом із тим енергетики вже працюють над тим, щоб забезпечити стабільну, надійну та безперебійну роботу енергосистеми.



Переглядів: 1043
Поширень: 0

Останні новини