Стінопис із рятувальниками, які ліквідовували наслідки ракетного обстрілу 14 липня з’явився у Вінниці

Стінопис із назвою «Герої без зброї» створили на території ліцею №26 імені Дмитра Майбороди у Вінниці.

Його створили в рамках проекту підтримки захисників України, ініційованого працівниками ГУ ДСНС України у Вінницькій області. 

На малюнку зображено вінницький будинок побуту «Ювілейний», який постраждав від ракетної атаки рашистів у липні 2022 року. Автор стінопису – художниця із міста Турбів, зобразила цю будівлю як символ незламності Вінниці. Також на малюнку собака породи лабрадор, яка залучається до пошуку людей під завалами.

На стінописі - вінницькі рятувальники, котрі ліквідовували наслідки обстрілу «Ювілейного» та Будинку офіцерів. Це працівники ДСНС у Вінницькій області Марія Палагній і начальник служби Констянтин Міщук.

На малюнку розміщено цитату Василя Симоненка: "Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя". На думку Марії Палагній, саме ці слова ідеально описують роботу та повсякдення героїв-рятувальників. 

Директор навчального закладу Сніжана Осипчук зазначає, що мурал розмістили на території ліцею, аби привернути увагу дітей до важливості роботи вінницьких рятувальників та їх внеску у захист України та майбутню Перемогу. 



Переглядів: 1211
Поширень: 0

Останні новини