Марки із серії «Побратими» доставили із Вінниці в Кельце

В День Незалежності Польщі, який відзначається 1 листопада, у Вінниці відбулася презентація унікальної поштової марки під назвою «Два міста – одне серце. Кельце – Вінниця». В той самий день примірник маркованого конверта із церемонії спецпогашення було одразу відправлено в польське місто Кельце. А у вівторок, 22 листопада він, нарешті, до адресатів - муніципалітету міста Кельце, що є найдавнішим містом-побратимом Вінниці.

Ексклюзивна поштова марка є першою у серії «Побратими». На марці – рукостискання у кольорах державних прапорів України та Польщі усередині спільного серця.

Марки та листівки цієї серії випускатимуть у Вінниці в знак подяки закордонним містам, що від початку повномасштабної війни підтримують устремління українського народу, та допомагають, зокрема, громаді Вінниці.

Ідея створити серію поштових марок та листівок належить міському голові Вінниці Сергію Моргунову. Реалізацією займаються комунальні підприємства Офіс туризму Вінниці та Інститут розвитку міст у співпраці з «Укрпоштою». 

Наступного року партнерським і побратимським стосункам між Вінницею та містом Кельце виповниться 65 років. Тож не дивно, що саме туди попрямувала перша символічна марка.

Примірник маркованого конверта у супроводі листівки із зображенням малюнку вихованців муніципального дитячого садка №34 м. Кельце, який навесні цього року прибув до Вінниці з черговою партією гуманітарної допомоги від громади цього міста, дістався до Польщі 22 листопада. Про це повідомила Вінницька міська рада. Того ж дня, президент міста Кельце Богдан Вента також поставив на одному з маркованих конвертів місцевий штемпель поряд з вінницьким, і відправив назад до України. 

Поштовий блок «Два міста – одне серце. Кельце – Вінниця» вийшов невеликим накладом, що складає лише 20 примірників. Переважну більшість із них отримали музеї та партнери із Польщі.
 


Теги: Польща

Переглядів: 1050
Поширень: 0

Останні новини