Перевірка графіків відключень світла: зафіксували майже 200 порушень

В Україні відбулася перевірка обленерго щодо справедливого розподілу електроенергії поміж споживачами в години планових відключень. Про результати перевірки розповіли у Антикризовому енергетичному центрі, який очолює прем'єр-міністр.

Операторів систем розподілу в Україні позапланово перевірили, і вже на першому етапі знайшли 193 порушення.

Найпоширеніші порушення:

невідповідність тривалості перерв поміж графіками відключення світла; відсутність у графіках об'єктів, що не належать до критичної інфраструктури; недотримання тривалості знеструмлення; застосування стабілізаційних графіків, не передбачених чинним законодавством; не узгодження переліку підприємств критичної інфраструктури з органами місцевого самоврядування.

Найбільше порушень виявили на Волині, Полтавщині, Київщині, Тернопільщині та Чернігівщині.

На сайті Кабінету міністрів зазначають, що Держінспекції зафіксувала і склала акти про порушення. Вони повинні бути усунуті до 31 грудня, інакше послідує покарання. Також в Кабміні повідомили, що перевірки відтепер відбуватимуться постійно. Раніше у Міненерго вже анонсували ці перевірки.

Що робити, якщо світло відключають не за графіком:

відхилення на 20-30 хвилин не є порушенням і відбувається з технічних причин. можливо це знеструмлення - аварійне. якщо час знеструмлення не співпадає потрібно дзвонити у Вінницяобленерго за номером 0-800-217-217; уточнити інформацію в обленерго, скориставшись ботом у месенджері Вайбер.

Нагадаємо, що раніше у обленерго оприлюднили прогноз графіків відключень до 31 грудня



Переглядів: 1092
Поширень: 4

Останні новини