У Вінниці прийняли Стратегію розвитку культури до 2025 року

На сесії міськради, у п’ятницю 23 грудня, ухвалили Стратегію розвитку культури Вінницької МТГ до 2025 року. Про це повідомляє офіційний сайт Вінницької міської ради.

Минулого року за результатами експертного відбору, Вінниця увійшла в трійку міст, які отримають гранти 30 тис. євро на запровадження власних Стратегій розвитку культури.

Ця стратегія допоможе детальніше спланувати розвиток міста та розкрити культурний потенціал Вінниці. Увесь 2022 рік йшла кропітка робота над розробкою цієї стратегії. До роботи залучались і експерти, і громадські організації і активні вінничани.

Комплексним дослідженням стану культурної галузі у місті зайнялося ТОВ «Центр стратегічного розвитку територій». Більше трьох тисяч містян взяли участь у дослідженнях, в різному форматі. Роспондентами дослідження були люди різного віку та соціального статусу. Це допомогло зробити якісний зріз проблем у галузі культури, та почути різні думки.

Робоча група взяла участь у конференціях у м. Кутаїсі (Грузія) та м. Варшава (Польща), де було презентовано наше місто та бачення вінничан щодо розвитку культурної галузі.

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук розповів, що в рамках роботи над документом було проведено ційлий ряд досліджень та обговорень.

«Основна мета Стратегії розвитку культури Вінницької МТГ – виявлення та маркування пріоритетних напрямків розвитку культури Вінницької міської територіальної громади на період до 2025 року, формування її ідентичності та згуртованості, посилення ролі та значення культурних прав і потреб представників різних спільнот у загальному культурному просторі, формування збалансованого, креативного, творчого середовища, яке продукуватиме інновації і стане каталізатором економічного розвитку та інвестиційної привабливості регіону», – зазначив Максим Філанчук.

Крім того, він додав, що стратегія розвитку культури Вінницької міської територіальної громади до 2025 року має стати дієвим дороговказом для галузі на найближчі роки. У рамках розробки стратегії розробляють сайт культури Вінницької МТГ.



Переглядів: 1211
Поширень: 0

Останні новини