Через ракетну атаку 29 грудня Львівщина на 90% залишилася без світла

Сьогодні, 29 грудня, по усій території України було оголошено повітряну тривогу, через чергову масовану ракетну атаку ворога. 

За повідомленням Львівського міського голови Андрія Садового, через годину у Львові було чутно звуки вибухів. За офіційною інформацією, у Львівській області працювало ППО. Згодом у Львові зникло світло, трамваї та тролейбуси у місті перестали курсувати.

"90% міста без світла. Чекаємо додаткову інформацію від енергетиків. Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Можуть бути перебої з водопостачанням. Переходимо на роботу дизель-генераторів на об'єктах критичної інфраструктури", — написав Садовий.

Відомо, що по Львівщині випустили 6 ракет, з них 4 збили сили ППО. Дві ракети влучили у електропідстанцію. 

"Без електроенергії 282 населені пункти, з них 76 частково. Найважче подати напругу для Львова та прилеглих населених пунктів: Оброшине, Зимна Вода, Дубляни, Брюховичі. Енергетики працюють над поверненням світла й води у кожну домівку", — повідомив голова Львіської ОВА Максим Козицький.

У "Львівобленерго" повідомляють про екстрені відключення:

Станом на 14:00 у місті відновили курсування тролейбусів після ракетних ударівЗараз у Львові працюють над відновленням руху трамваїв. 

Згодом, мер Львова на брифінгу розповів, що ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2 відновили роботу. Наразі в місті перебої із водопостачанням. 

Попри усі труднощі, під час ракетної атаки, в час відключень світла, львівські лікарі продовжили надавати пацієнтам допомогу. Завдяки альтернативним джерелам живлення медикам вдалося завершити трансплантацію печінки, прийняти пологи та провести кілька операцій. 



Переглядів: 1098
Поширень: 1

Останні новини