Як минула новорічна ніч на Вінниччині: дані від поліції

В минулі вихідні вінничани відзначали прихід 2023 року. У новорічну ніч на території Вінниччини діяла комендантська година: з 00:00 до 05:00. 

За повідомленням Національної поліції, правопорядок у області в цей час забезпечували близько 500 піших та автопатрулів. Разом із ними працювали інші силові відомства регіону.

Напередодні, 31 грудня, ДСНС спільно із поліцією провели інформаційно-профілактичні рейди в місцях масового скупчення людей. Вінницькі рятувальники нагадали про заборону продажу і використання піротехніки. В свою чергу, правоохоронці попередили, що порушники будуть притягуватися до адміністративної й кримінальної відповідальності.

Під час рейду вінничанам нагадали правила безпеки при встановленні ялинок та використанні свічок, газових пальників та генераторів.

Втім, 1 січня близько 00:30 в поліцію надійшло повідомлення про порушення заборони на салюти.

Нагадаємо, що в цей час в області була оголошена повітряна тривога.

За словами керівника відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Юрія Голуба, порушника, який у новорічну ніч запускав феєрверки знайшли протягом години після звернення.

Ним виявився 45-річний вінничанин, особу якого вдалося встановити, завдяки свідкам події.  Чоловіка доставили до відділу поліції, для з’ясування всіх обставин. 

За ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) йому загрожує обмеження волі строком до п’яти років. Мінімальне покарання, яке передбачено цією статтею: штраф 17 тисяч гривень.

В ГУНП у Вінницькій області зазначають, що в Новорічну ніч вдалося забезпечити охорону публічної безпеки, а грубих порушень – не допущено.

Загалом, за словами речниці Національної поліції України Мар’яни Реви, в Україні складено 7 адміністративних протоколів про використання піротехніки у новорічну ніч.

Фото: Національна поліція, ДСНС



Переглядів: 4176
Поширень: 35

Останні новини