У Вінниці будуть їздити польські тролейбуси Solaris Trollino 12: що відомо

Минулого тижня на вінницьких вулицях вперше помітили вантажівки з закупленими «Вінницькою транспортною компанією» тролейбусами із польського Любліна. Йдеться про вживані тролейбуси моделі Solaris Trollino 12.

Як повідомляє офіційний сайт ВТК, їх у Вінницю надійде 20. Машини у гарному стані. 

Всі 12-метрові тролейбуси, 2011 року виробництва, мають низький рівень підлоги.  Всередині – 34 сидіння, із місцем для перевезення маломобільних пасажирів та відкидним пандусом. Таким чином, цей транспорт відповідає вимогам інклюзивності та доступності. Тролейбуси облаштовані кнопками «стоп» та «відкриття дверей». В салоні та кабіні водія встановлені кондиціонери.

Поповнення тролейбусного парку обійшлося ВТК в суму майже 33 млн грн.

Перш ніж вийти на вінницькі лінії, після прибуття в місто, тролейбуси випробують та виконають повні технічні перевірки. Їх мають укомплектувати валідаторами та бортовими системами. «Рогатих» перефарбують у типові блакитні кольори.

Solaris Trollino — це серія моделей тролейбусів із низькою підлогою, від одного із провідних європейських виробників Solaris Bus&Coach (Познань). Загалом, цією компанією було виготовлено та поставлено більше 1800 одиниць тролейбусів у 17 країн світу. 

Першими у Вінницю поїхали автобмобілі: №3849, 3850, 3851.

Коли вони почнуть курсувати містом, поки що невідомо. Наразі відбувається приведення до відповідності стандартам. Згодом вони пройдуть держреєстрацію та сертифікацію.

Зараз у Вінниці 126 тролейбусів, із них більшість це – радянські ЗіУ-9, що споживають багато електроенергії. Оновлення транспортного парку польскими Solaris Trollino 12 дозволить заощадити енергоспоживання.

Фото: lubus.info


Теги: транспорт

Переглядів: 2849
Поширень: 4

Останні новини