Джавелін, 100 ракет, і щоб рідні були живі та здорові: фотопідбірка дитячих листів на Новий рік

Цього року українці відзначають прихід нового року та Різдва у воєнних умовах. Бажання українських дітей та прохання до Святого Миколая напередодні 2023-го були особливі.

Учениця Стрільського ліцею Софія попросила у Миколая здоров'я для наших військових та більше військової техніки.

Дівчинка пише, що віддала б усе, що має для ЗСУ, якби була дорослішою.

Цей малюнок у листі надійшов до благодійної огранізації "Народний тил - Реабілітація", що опікується сім’ями, які втратили рідних на війні.

Вертоліт, гаубиця, автомат, джавелін, танк та 100 ракет — це неповний список усього, що забажав для наших воїнів маленький українець. 

"...хочу миру над Україною, та щоб згоріла москва", — пише хлопчик.

Одинадцятирічна Оксана також просить зброю та щоб воїнам в окопах було завжди тепло.

Учень шостого класу Дмитро, із села Стрільськ звернувся до Святого Миколая із проханням допомогти ЗСУ.

Хлопчик пише, що увесь рік був слухняним та допомогав прибирати мамі. Він мріє, щоб його брат повернувся додому живий та здоровий.

А ця дівчинка написала, що бажає лише миру, добра і щастя, а головне — тепла всій Україні. Вона попросила техніки нашим Збройним Силам та побажала усім мирного неба. 

У цьому листі маленький українець бажає захисникам мужності, стійкості та здоров'я. 

"...багато-багато техніки та зброї. Зараз такий непростий час, і саме ці подарунки подарують нам перемогу, а поки що це наголовніше для всієї України", — йдеться у листі.

А в Києві написали листа, довжиною 49 метрів 80 сантиметрів. До створення його долучилися понад 300 дітей військовослужбовців та переселенців. Він увійшов до Національного реєстру рекордів України, як найдовший лист до Святого Миколая.

"Тематика цього листа вирізняється побажаннями найшвидшої перемоги. Він символічно відображає мрії не лише дітей, а й усіх українців", — зазначила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Лист-рекордсмен буде зберігатися в Головному управління розвідки Міноборони. Його фрагменти планують продати на благодійному аукціоні, а всі зібрані кошти передати на потреби ЗСУ.  

А ці малюнки в межах проекту «Одужуй скоріше» адресовані захисникам, що нині проходять реабілітацію. Напередодні Нового року діти дякують військовим за їхню службу та бажають швидкого одужання.

Учениця 2-го класу Христина написала на своєму малюнку: "Найкращий подарунок для мене на Новий рік — живи!"

"Укрпошта" також випустила нові листівки до нового 2023 року. Вони тематичні і відображають одну на всіх мрію українського народу про перемогу та мир.

На цій різдвяній картці – робота сучасного українського художника-іконописця Олександра Охапкіна.

Свято - коли ми разом. Теплого Різдва!

Фото: Міністерство оборони, ГУР МО, Укрпошта, Світлана Бахвалова, ARMIA.INFORM



Переглядів: 3443
Поширень: 0

Останні новини