Чому проти депутатки Верлан повстали у Немирівській лікарні? Чи викрадала вона печатку закладу?

Справжні детективні баталії почалися напередодні Нового року у Немирові: зникнення головлікаря колишньої ЦРЛ, викрадення печатки, 15 мільйонів, приватні палати лікарні «Святого Луки» — і це все на території місцевого комунального медзакладу. Про це повідомляє 33 канал.

Чи це рейдерська атака, як вважають деякі депутати, чи боротьба із сімейно-лікувальним підрядом — як запевняє міський голова? Ми зібрали різні точки зору.

Депутат Немирівської міської ради Андрій Пилипенко оприлюднив відео, де у приймальній головного лікаря Немирівської лікарні призначають нового керівника — депутатку Вінницької міськради Олену Верлан. Нова людина, як і процедура призначення, викликали шквал протесту у колективі.

Ось що про цю ситуацію повідомила місцева депутатка Галина Павленко:

– Ми є свідками неоднозначних подій, які відбуваються у нашій лікарні. Розповім коротко, про що йдеться: головний лікар Ткачук П.В. знаходиться на лікарняному, відповідно до Статуту, обов’язки головного лікаря виконує його заступник Оцупок Ю.П. Проте міським головою видано розпорядження про прийняття на роботу Верлан-Кульшенко О.О. як тимчасово виконуючу обов’язки головного лікаря (генерального директора). До цього Верлан-Кульшенко О.О. не працювала у нашій лікарні, посади, на яку вона була прийнята, у штатному розписі на момент прийняття не було, вакантна посада також була відсутня. Позиція колективу чітка та зрозуміла. Але, на жаль, питань є більше, ніж відповідей. Достеменно зрозуміло одне: громаді лікарня необхідна та лікарня повинна працювати.

Андрій Пилипенко вважає, що відбувся «рейдерський захват» медзакладу:

– Нами, депутатами, були направлені листи в різні структури з проханням розібратись і втрутитись у процес рейдерства лікарні… Бо багато питань невизначених. Найголовніше: хто підписав пакети з НСЗУ? Справжній головний лікар Ткачук П.В. чи пані Верлан, яка підозрюється у викрадені печатки? Про що було сповіщено поліцію… Хто хоче прибрати до рук лікарню і хто привів цю знамениту волонтерку, яка ні дня не працювала на керівних посадах? Надіюсь, з часом побачимо, а наразі спостерігаєм за блокбастером, який коїться навколо лікарні.

Ось як прокоментував призначення депутатки облради та події у лікарні Немирівський міський голова Віктор Качур:

– Немирівська міська рада пів року проводила перевірку діяльності лікарні як комунального закладу. Під час перевірки стало відомо про чимало порушень. По-перше, з’ясувалося, що при лікарні діяв благодійний рахунок, де акумулювалися кошти, зокрема й за оренду кабінетів стоматологів, аптеки. Тобто, офіційно ніхто договорів не укладав…

Віктор Качур під час призначення

По-друге, без відома власника, на підставі лише погодження з профспілковим комітетом, було роздано під житло комунальну власність громади, — а це 20-30% від всієї нерухомості. Більше того, там жили люди, які не платили ні за світло, ні за тепло, ні за воду, хоча були підключені до лікарняних комунікацій.

По-третє, на четвертому поверсі комунального закладу, не зрозуміло чому, працювала приватна лікарня «Святого Луки», де лікарі приймають пацієнтів по 500 грн.

І головне, до пацієнтів не дійшли законні майже 15 млн. грн з НСЗУ. У колективі кажуть, що вони ці кошти зекономили, заробили… На премії та зарплати, наприклад за вересень 160 тис.грн у головного?..

Тому за результатами перевірки було прийнято рішення про розірвання контракту з Павлом Ткачуком. Але він одразу взяв лікарняний, уже 4-й місяць пішов…

Павло Ткачук

Щоб лікарня функціонувала, потрібно було призначити тимчасово виконуючого обов’язки. Вирішили, що це має бути людина «зі сторони». Бо у лікарні всі один з одним пов’язані — сват-кум-брат-дружина. На цей сімейно-лікарський підряд самі ж члени колективу приходили до мене делегаціями і жалілися.

Олену Верлан мені порадили військові високого рангу. Хоча я її знав давно, вона супроводжувала і привозила у Немирів наших загиблих земляків, підтримувала їхні сім’ї. Вона представилася членом спостережної ради військового госпіталю. Запевнила, що має юридичну освіту. Знає контингент лікарні, а це зараз дуже важливо. Поспілкувалися і призначив її т.в.о. гендиректора головлікаря на період лікарняного Ткачука. Але йго підтримали деякі опозиційні до мене депутати, почали чинити супротив. В результаті — блокується робота медзакладу. Щодо «викрадення печатки», то це неправда. Вона законно виконувала обов’язки, тому і користувалась печаткою закладу.

28 грудня Вінницький господарський суд зупинив дію розпорядження міського голови про призначення т.в.о генерального директора КНП «Немирівська міська лікарня» Олену Верлан-Кульшенко.

Згодом у поліції Вінниччини повідомили, що з приводу викрадення печатки провадження закрили.

– З’ясували, що поки виконувала обов’язки новопризначена т.в.о. Олена Верлан-Кульшенко, печатка була у неї, а коли її повноваження були призупиненні, вона її повернула, — пояснила прес-офіцер поліції Заріна Маєвська.

Редакція й надалі буде прослідковувати події у Немирівській лікарні. Готові вислухати усі точки зору.


Теги: депутати

Переглядів: 2701
Поширень: 3

Останні новини