На гарячому спіймали ув’язнених, які виманювали гроші у військових у Вінниці

Четверо засуджених за особливо тяжкі злочини організували шахрайську діяльність. Вони займалися цим «бізнесом», перебуваючи в увязненні. Їм допомагали 6 спільників на волі: із Вінницької, Житомирської та Чернівецької областей. Шахраї мали чітко відпрацьовану схему, на якій заробляли до 100 тисяч гривень за день. Про це повідомляє ГУНП у Вінницькій області.

Крім давно відомих схем продажу неіснуючих товарів, шахраї вигадали , нові, прибутковіші способи наживи.

Вони створювали фейкові акаунти військових у соцмережах. Користуючись цими сторінками, вони брехали людям нібито можуть допомогти звільнити родичів із полону або розшукати на фронті безвісти зниклих захисників.

 Крім того, «продавали» українцям, у тому числі й військовослужбовцям, техніку та генератори для фронту, вказуючи занижену ціну. Своїм спільницям на волі, в’язні надавали вказівки про способи виманювання грошей.

Жінки знайомилися із військовими у соціальних мережах, та видурювали в них кошти. Потребу в грошах пояснювали допомогою родичам, хворим дітям та іншими проблемами.

Вік причетних до злочинів засуджених чоловіків – 28-30 років. Одного із них засуджено за умисне вбивство.

Їхні спільники – чотири жінки та двоє чоловіків, з трьох українських областей. Наймолодшій зі спільниць – 26, а найстаршій – 55 років.

Під час документування злочинних дій, слідчі обшукали місця позбавлення волі та місця проживання спільників.

Вилучили мобільні телефони та сім карти, банківські картки, чорнові записи, грошові кошти й інші речові докази шахрайської діяльності.

Оперативний супровід розслідування здійснюють працівники Державної установи "Стрижавська виправна колонія №81".

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Коло потерпілих та людей, які можуть бути причетними до злочину, встановлюється.

Досудове розслідування здійснює слідче управління за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 8 років ув'язнення.



Переглядів: 1507
Поширень: 1

Останні новини