Відшкодування втрат на суму понад 22,3 млн грн забезпечили аудитори Вінниччини з початку 2018 року

За результатами інспектувань фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області за дев’ять місяців поточного року виявили втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму понад 28 млн грн та фактів неефективних управлінських дій, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 137,5 млн грн. Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено усунення втрат на суму понад 22,3 млн грн.

Крім того, проведеними 8-ма державними фінансовими аудитами виявлено факти неефективних управлінських рішень, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму понад 125,4 млн грн.

До підприємств, установ та організацій, під час ревізій в яких виявлені порушення, у 52 випадках застосовані заходи впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій із бюджетними коштами та зменшення бюджетних асигнувань на загальну суму понад 150 тис. грн. Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 64 управлінські рішення.

До правоохоронних органів передано матеріали 32 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 5 досудових розслідувань та вручено 7 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України від початку року надіслано відомості щодо восьми виявлених фінансових операцій, які підлягають фінансовому моніторингу, на понад 14,7млн грн.


Теги: аудит

Переглядів: 1478
Поширень: 0

Останні новини