У Вінниці придбають обладнання для енергоаудиту

У Вінниці планують продовжувати комплексний енергоаудит житла, і для цього придбають необхідне обладнання — тепловізор. Віповідне рішення ухвалили минулого тижня на черговій сесії Вінницької міської ради.

За словами директора департаменту економіки і інвестицій ВМР Максима Мартьянова, проведення енергоаудиту у сфері житлово-комунального господарства — це необхідний крок, аби визначити технічний стан огороджувальних конструкцій та ефективність споживання енергії.

“Завдяки цьому фахівці зможуть дізнатися місця найбільших тепловтрат у житлових будинках та бюджетних закладів, як от школи, дитсадки, лікарні тощо. Важливо, що знаючи “пробіли”, можна виявити і їх причини. В подальшому ж мета визначити шляхи модернізації будівлі та створення комфортних умов. Енергоаудит — це один з заходів, визначений Програмою економічного і соціального розвитку ВМТГ на 2023 рік”, — розповів Максим Мартьянов.

Відповідні роботи розпочали ще в 2022 році. Фахівці з енергоаудиту працювали з багатоповерховими будинками в мікрорайонах Київської та Вишеньки.

Енергоаудит є  способом поліпшення комфортних умов населення, що не передбачає збільшення використання ресурсів і впливу на навколишнє середовище, але дозволяє захистити довгострокові перспективи розвитку міста.

Вінниця має великий досвід запровадження енергоощадних заходів, які забезпечують підвищення якості і здешевлення комунальних послуг для мешканців. Зокрема, приєднавшись до низки європейських ініціатив у цій сфері, таких, як Європейська Енергетична Відзнака, Вінниця виявила готовність зберігати довкілля та запобігати кліматичним змінам.



Переглядів: 754
Поширень: 0

Останні новини