Вінничанин здобув три "золоті" і дві "бронзові" винагороди на Чемпіонаті світу з біатлону та лижних перегонів

Спортсмен Олександр Казік з Вінниччини здобув три "золоті" і дві "бронзові" винагороди на Чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону. Повідомляє про це досягнення комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

Олександр Казік – родом з Бару, що у Вінницькій області. Чоловік тотально незрячий. Першу золоту медаль спортсмен виборов в перший день чемпіонату - 21 січня.

Національна паралімпійська збірна України посіла друге місце за загальною кількістю нагород на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону, що проходить у шведському Естерсунді.

У доробку українських паралижників та парабіатлоністів — 26 медалей:

5 золотих, 8 срібних; 13 бронзових.

Збірну України на світовій першості представляли 24 спортсмени з інвалідністю (15 з ураженням опорно-рухового апарату, 9 – з порушеннями зору) та 7 спортсменів-лідерів (гайдів) з 11 регіонів України.

На чемпіонаті світу-2023 нагороди вибороли 13 українців, семеро з них стали мультимедалістами

Довідка: Олександр Казік — український біатлоніст, лижник, майстер спорту України міжнародного класу, двократний срібний призер зимової Паралімпіади-2018 у Пхьончхані. Виборов золоту нагороду на зимовому Кубку світу з лижних перегонів і біатлону в грудні 2022 року. В березні того року переміг на зимовій Паралімпіаді у Пекіні.
 


Теги: Спорт

Переглядів: 779
Поширень: 0

Останні новини