Про догляд дерев у Вінниці взимку розповіли у «Вінницязеленбуд»  

Догляд за зеленими насадженнями у Вінниці не припиняється навіть взимку. Фахівці МКП «Вінницязеленбуд» проводять обрізку гілок, лікують тріщини стовбурів дерев та пошкодження кори. Про це інформує офіційний сайт Вінницької міської ради.

Як розповіла в.о директора КП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш, спеціалісти підприємства щороку проводять фахові обрізки гілок дерев восени та навесні. Зима не є винятком, багато робіт виконують у період вегетативного спокою рослин.

«Для нормального росту й правильного розвитку дерев здійснюють догляд за кроною впродовж усього життя рослини. Обрізати дерева краще за все під час припинення сокоруху, – розповіла пані Тетяна. – Під час догляду застосовуються три ступені обрізки: слабке, помірне та сильне. Все залежить від різновиду дерева, його віку та стану крони».

Зараз проходить формувальна обрізка крон на деревах, що знаходяться на проспекті Коцюбинського, Келецькій тощо. Крім того, обрізають сухі гілки, видаляють аварійні дерева. Згодом будуть корчувати пеньки та готуватимуть місця під весняну висадку нових дерев.



Переглядів: 1013
Поширень: 0

Останні новини