Втрати теплоенергії у Вінниці вдалося вдвічі зменшити – «Вінницяміськтеплоенерго»

У Вінниці продовжують реалізовувати заходи з енергоефективності. КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» працює, щоб скоротити втрати теплоенергії при її транспортуванні від джерела до споживача. Під час опалювального сезону 2022-2023 рр., зменшити тепловтрати у місті Вінниця вдалось в двічі.

Таких результатів досягли завдяки заміні застарілого обладнання у котельнях, зміні аварійних та зношених тепломереж, ремонту потужних котлів. Трубопроводи гарячого водопостачання замінили на нові, використовуючи ізольовані труби та сучасні технології прокладання. Значну кількість електроенергії вдалось зекономити завдяки встановленню частотних перетворювачів.

На зниження втрат повпливала ліквідація ЦТП та улаштування ІТП зі налаштуванням сучасних теплообмінників, погодозалежного регулювання температури теплоносія систем опалення, енергоощадних насосів.

Завдяки усім нововведенням покращилася якість надання послуг теплопостачання, збільшилася надійність систем, різко знизилася кількість аварій. Відповідно, мінімізували й витрати на ремонт.

Директор департаменту міського господарства Віталій Місецький, розповів, що цьогорічний опалювальний сезон є найскладнішим за всію історію незалежності. Водночас він додав, що у Вінниці тепловикам вдалось вчасно підготуватись до опалювального сезону і суттєво зменшити втрати теплової енергії.



Переглядів: 1156
Поширень: 0

Останні новини