Вінниця розпочинає співпрацю з Вроцлавським індустріальним парком

Вінниця розпочинає співпрацю з Вроцлавським індустріальним парком – одним з найбільших у Польщі. Про це повідомляє офіційний сайт Вінницької міської ради.

До польського Вроцлава із візитом відправилися представники міської ради. Там була підписана Угода про співпрацю між Вінницькою міськрадою та Вроцлавським індустріальним парком.

Як зазначив міський голова, нині тут працюють понад 260 підприємств, 11 тисяч осіб, діють три виші.

“Угода, яку підписали з новими партнерами, передбачає спільні проєкти, обмін досвідом та інноваціями задля залучення інвестицій. Саме це і є фундаментом для відновлення економіки та прискореного розвитку нашого міста після Перемоги. Маємо підготувати умови для роботи бізнесу , і відповідно - для створення робочих місць. Потенціал є – розбудовуємо чотири індустріальні парки та технопарк «Кристал»”, — наголосив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Ця Угода передбачає обмін досвідом у сфері підприємництва, інновацій та інвестицій, а також взаємними настановами у процесі створення, управління та розвитку індустріальних парків, зазначив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

“Така тісна співпраця з польськими колегами в майбутньому допоможе реалізувати наш потенціал і пришвидшити вступ в ЄС! Напередодні побували у Вроцлавському індустріальному парку (WPP), де втілюють в життя проєкти, тісно пов'язані не лише з промисловістю, а й з бізнесом та наукою. Комплекс включає офісні приміщення, виробничо-складські зали та лабораторні будівлі на площі в 163 га”, — сказав Андрій Очеретний.

Зараз цей промисловий майданчик є найбільшим у Польщі за кількістю компаній, що працюють на території: понад 260 фірм, які охоплюють майже 60 різних галузей промисловості.

Тут працевлаштовані 11 тисяч людей. До ключових і найбільш представлених галузей належать електротехніка, будівництво, металургія, електричні машини, електроніка, IT, зварні конструкції, металообробка, механічна обробка, транспорт і експедиція.

“Після візиту сюди, висновок один: WPР не лише надає простір для розвитку бізнесу, але й формує спільноту підприємців. Важливо, що і Вінниця переслідує таку ж мету. На базі наших промислових майданчиків ми створюємо умови для реалізації бізнес-проєктів, щоб вінничани мали можливість отримувати гідну платню. Ми також активно залучаємо до нашої спільноти переселений бізнес, який виявив бажання жити і працювати у Вінниці”, — додав він. .

Довідково. На WPP працюють компанії: Archimedes, Dozamel, Dolnośląska Fabryka Maszyn Elektrycznych і Donako, та філії міжнародних груп: General Electric Power, Bombardier Transportation, DeLaval, Fortaco. Також у WPP діють три вищі освітні заклади. 

Нагадаємо, що у Вінниці в районі Вишеньки з'явиться технопарк «Кристал», який буде першим муніципальним центром інновацій в Україні. На сучасний бізнес-інкубатор перетворять один із колишніх корпусів заводу.



Переглядів: 1141
Поширень: 1

Останні новини