Вінницькі бджолярі готові створювати кооперативи пасічників

У Вінниці затвердили програму розвитку аграрного сектору і продовольчої безпеки громади на три найближчі роки. За Програмою, одним із пріорітетних напрямів є розвиток бджільництва.

Наразі проводять зустрічі із пасічниками із приєднаних територій Вінницької МТГ.  Фахівці департаменту економіки та інвестицій міськради із робочими візитами вже відвідали Великі та Малі Крушлинці, Стадницю, Гавришівку та Десну. Зустрічалися, аби обговорити створення кооперативів пасічників.

Радник міського голови з питань розвитку аграрного сектору громади Олександр Закорченний, розповів, що Програма передбачає додаткове фінансування бджільництва з місцевого бюджету. Він додав, що пасічники висловили зацікавленість у створенні кооперативів у своїх громадах. Також для обміну досвідом планують зустрітися із діючим обслуговуючим кооперативом «БІЛАР», релокованим у Жмеринський район з Чернігівської області.

Пасічник Андрій Савчук висловив переконання у тому, що налагодження комунікації між владою, бізнесом та бджолярами є запорукою ефективного розвитку бджільництва на території Вінницької МТГ.

Спільна робота на базі кооперативів бджолярів допоможе вирішувати чимало питань, зокрема:

можливість участі в грантових конкурсах; проведення виставок та ярмарків; розробка карти посівів із позначенням медоносів тощо.

Нагадаємо, що наприкінці минулого місяця у Вінницько-Хутірському окрузі відбулася перша зустріч із пасічниками, на якій обговорювали можливості створення такого кооперативу.

Фото: Вінницька міська рада



Переглядів: 1471
Поширень: 1

Останні новини