Вінницький «Центр матері та дитини» отримав шостий генератор

У Вінниці до міської лікарні «Центр матері та дитини» надійшов ще один дизель-генератор, потужністю 18 кВт, та комплектація до нього. Допомогу надіслала німецька благодійна організація  «Eine Welt e.V. Leipzig» (в перекладі «Один світ»). Доправити генератор до нашого міста допоміг фонд «Литаври», також представники фонду надали 120 упаковок підгузників.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов подякував благодійникам за допомогу Вінниці. Він розповів, що лікарня отримала вже шостий такий генератор. За сприяння міської ради та партнерів вдалося збільшити потужність усіх дизель-генераторів до 80 кВт.

Директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш додав, що цей генератор зможе забезпечувати роботу лікарняного обладнання, у випадку блекауту. Завдяки цьому в «Центрі матері та дитини» зможуть проводити пологи, реанімаційні заходи, стерилізацію обладнання, коли немає світла. 

Він додав, що медичний персонал лікарні пройшов підготовку щодо експлуатації генератора. Крім того, у закладі створили резерв палива на 2 тижні, який постійно поповнюється.

Міський голова Сергій Моргунов висловив вдячність німецьким партнерам і БФ «Литаври». Він наголосив, що допомога для лікарні є надзвичайно важливою, особливо коли йдеться про здоров’я новонароджених та їхніх мам.



Переглядів: 1636
Поширень: 0

Останні новини