Сергій Моргунов розповів про Вінницю в умовах воєнного стану

Нещодавно Вінницький міський голова Сергій Моргунов у етері на телеканалі «ВІТА» розповів, як Вінницька МТГ пережила рік в умовах воєнного стану, як вдалося зберегти стабільність та рухатись далі.

Він наголосив, що ключовим чинником, який допоміг забезпечити стійкість Вінниці, незважаючи на умови воєнного часу, стала єдність громади. Містяни, об'єднані загальною метою захисту свого регіону, підтримують один одного та продовжують працювати для зміцнення обороноздатності регіону та допомоги Збройним Силам.

Сергій Моргунов розповів, що згуртованість Вінницької територіальної громади на тлі викликів, пов'язаних з російською агресією, є заслугою всіх вінничан. Він додав, що перші дні війни показали, що збереження стабільності та належної роботи всіх органів державної та місцевої влади, а також критичної інфраструктури, були вирішальними у запобіганні хаосу в місті.

Діяльність міської команди була переформатована в режим роботи 24/7, майже без вихідних. Основною метою команди стало забезпечення людей об'єктивною інформацією та допомога вимушеним переселенцям, а також вирішення питань щодо релокації підприємств та збереження економічного потенціалу.

Очільник громади зауважив, що у Вінниці міська команда не розбіглася, на відміну від деяких інших міст. Всі згуртувалися та очікували вказівок від вищого керівництва держави стосовно діяльності заради оборони регіону та підтримки ТРО та військових підрозділів, що базуються у Вінниці та на Вінниччині. Це стосується не тільки виконавчого комітету, але і депутатського корпусу та працівників комунальних підприємств. Багато з них записалися добровольцями, а деякі стали до лав ЗСУ та територіальної оборони.

Пригадуючи перші місяці війни, він також зауважив, що важливо було продовжувати стабільно надавати комунальні та транспортні послуги і зберегти порядок.

Сергій Моргунов пояснив, що з морально-психологічної точки зору все діє за принципом «розбитих вікон». Якщо, не прибиратимуть вулиці – хтось почне викидати сміття через вікна, чи просто залишати біля свого під’їзду. Він додав, що це стосується всіх аспектів життєдіяльності міста, тому завданням міської команди було збереження порядку заради безпеки вінничан.

Очільник громади зазначив, що забезпечення комфортних умов для проживання жителів Вінниці та переселенців, є одним з пріоритетних завдань, поруч з впровадженням заходів, спрямованих на стабільне функціонування економіки та критичної інфраструктури.

«По великому рахунку війни перемагає саме економіка і Вінниця продовжує робити свій внесок у Перемогу держави у війні з рашистами», – сказав Сергій Моргунов.


Переглядів: 921
Поширень: 5

Останні новини