Вінницький експерт з міжнародного розвитку розповів, як Польща допомагатиме відбудовувати Україну

В середині лютого у Варшаві проходив Форум «Rebuild Ukraine 2023», на якому була присутня делегація від Вінниці. На Форумі обговорювали плани повоєнної відбудови України.

Делегацію Вінницької МТГ представляв депутат Вінницької обласної Ради, голова ПК з питань стратегічного розвитку, інвестицій та місцевого самоврядування, експерт з міжнародного розвитку, економіки, залучення інвестицій та місцевого самоврядування Владислав Скальский. 

Про те, який план допомоги у післявоєнному відновленні України готує Польща, він розповів у етері проекту «Рефлекторія».

«Польща, як і вся Європа відкривають для України велике вікно економічних, інфраструктурних, ресурсних можливостей. І те, що нині все частіше в Україні лунає думка, що, ніби-то «Європа втомилася від війни в Україні…» - це елемент ІПСО, це неправда. І поляки, і всі європейці прекрасно розуміють, що війна у нашій країні триває не лише за свободу нашої держави. Всі знають, що ми сьогодні – це форпост європейської свободи. Тому завдання України сьогодні, і, зокрема, Вінниччини – сформувати чіткий план заходів з відновлення постраждалих об’єктів, аби наші європейські друзі розуміли: скільки, чого і коли потрібно нам для відбудови, для повного відновлення України. І це має розпочатись образу після нашої перемоги» - розповів у етері радіо «Місто над Бугом» Владислав Скальський.

Також під час візиту до Польщі відбулись зустрічі із представниками польського бізнесу, державних установ на рівні міністерств, візит до міста-побратима Вінниці - Кельце, а також проведено благодійний захід по збору коштів на пожежний автомобіль для добровільного пожежного загону однієї з громад Житомирщини.


Теги: Польща

Переглядів: 854
Поширень: 0

Останні новини