Новий штам коронавірусу «Кракен» вже по сусідству з Вінниччиною 

Україною шириться новий штам коронавірусу - Омікрон "Кракен", захворюваня циркулює вже поруч із Вінниччиною. 

Його виявили у сусідніх Черкаській та Одеській областях. Загалом новий вірус вже зареєстрували у шести українських регіонах. 

Що таке Омікрон "Кракен" 

Перший випадок захворювання в Україні зафіксували наприкінці січня. У МОЗ наголошують, що штам XBB.1.5 не є небезпечнішим за інші види  "Омікрона". Він переноситься пацієнтами у не важкій формі, але передається від людини до людини значно швидше. Саме тому для захисту від "Кракена" потрібно вакцинуватися. 

Медики наголошують, що якщо виникають симптоми ГРВІ – слід одягати маску та ізолюватися.  Однак наразі у МОЗ не прогнозують великого зростання числа захворюваності на новий підвид Омікрона.

Коронавірус на Вінниччині

У Вінницькій області Омікрон "Кракен" не було зафіксовано, однак ковід нікуди не зник. Станом на 2 березня всіма лабораторіями Вінницької області методом ПЛР було досліджено 394 зразки на COVID – 19. 

За останню добу:

зареєстрували 68 випадків захворювання, в тому числі 9 – серед дітей; зареєстровано 1 летальний випадок. одужало  – 50 осіб.  

На даний час хворіє 847 осіб (в тому числі 89 дітей та 14 медиків).      

Нагадаємо, що щеплення проти COVID-19 доступні для всього населення Вінниці та області. Деталі про вакцинацію можна дізнатися у свого сімейного лікаря.

Крім того на Вінниччині діють мобільні медичні бригади, які проводять огляди та роблять щеплення. Зокрема, із розкладом виїздів бригад у Жмеринській та Могилів-Подільській громадах можна ознайомитися ТУТ.



Переглядів: 1299
Поширень: 3

Останні новини