У Вінниці повітряна тривога. Вибухи сьогодні лунають у декількох областях

Сьогодні, 9 березня вночі о 02:28 у Вінниці та області оголошено повітряну тривогу. Вінничан закликали пройти до найближчого укриття.

Згодом, через загрозу ракетного удару, повітряна тривога почала ширитися всією територією України.

Повідомлялося про вибухи на території сусідніх областей, зокрема на Одещині та у Києві. Вибух пролунав у Святошинському районі, постраждали двоє людей, повідомив мер столиці. А в Голосіївському районі було влучання у об’єкт інфраструктури. Всі служби працюють на місці.

Також повідомлялося про звуки вибухів у Вінницькій області. Вранці, за попередньою інформацією, стало відомо про влучання у об’єкт інфраструктури у Вінницькій області – про це у етері телемарафону розповіла речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

Почали застосовувати екстрені відключення світла, про це поінформували у ДТЕК. Внаслідок обстрілів постраждали 3 теплоелектростанції ДТЕК Енерго. Було серйозно пошкоджено обладнання ТЕС.

Про затримку десяти потягів більш ніж на годину, і ще пяти – на 30 хвилин повідомляє Укрзалізниця. 

Станом на ранок, 07:50 на Вінниччині оголошено про відбій. Тривога тривала 5,5 годин.

"В результаті обстрілів пошкоджено останню лінію, яка живила ЗАЕС. Зараз станція працює на дизельних генераторах." – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко. 

Загалом 15 масована ракетна атака росіян на енергетичну інфраструктуру тривала понад шість годин, всю ніч 9 березня.

В НЕК "Укренерго" зазначили, що для зменшення ризиків були превентивно застосовані обмеження у всіх регіонах. У Національній енергетичній компанії додали, що відновлення роботи енергосистеми триває.

У Золочеві на Львівщині російська ракета впала в житловій зоні, загинули четверо людей, повідомив керівник ОВА Козицький. Через пожежу знищені три житлові будинки, авто і кілька господарчих будівель.

Загалом, цієї ночі ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування: 28 – Х-101/Х-555; 20 – «Калібрів»; 6 – X-22; 6 – Х-47 «Кинджал»; 8 – Х-31П та X-59; 13 – С-300. Також було 8 пусків БпЛА Shahed-136/131.

Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, силами та засобами Повітряних Сил 3С України у взаємодії з підрозділами інших Складових cил оборони України із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» знищено 34 крилаті ракети, а також 4 БпЛА «Shahed-136/131».

Доповнено: В НЕК "Укренерго" о 15:20 повідомили, що зусиллями українських енергетиків живлення на ЗАЕС відновлено.



Переглядів: 13213
Поширень: 100

Останні новини