«Слухайте голос безсмертний Тараса»: У Вінниці пройшов патріотичний фестиваль поезії та пісні

Вінницька громада вшанувала пам'ять Тараса Шевченка під час патріотичного фестивалю поезії та пісні "Слухайте голос безсмертного Тараса". У ході заходу, що був організований спільно ЗК "Міський Палац мистецтв", ЗК "Централізована клубна система" та департаментом культури Вінницької міської ради, було декламовано вірші, заспівано пісні та процитовано твори з Кобзаря. Подія була приурочена до 209-ї річниці від дня народження генія українського народу.

Схиливши голови у хвилині мовчання, присутні вшанували пам’ять Героїв та Героїнь, які загинули у війні проти російських загарбників.


Відкрив фестиваль народно аматорськоий хор «Дзвін» з піснею «Реве та стогне Дніпр широкий». Цей твір Шевченка є своєрідним гімном українців.

На мистецькій події учасники та учасниці цитували Великого Кобзаря та декламували його твори. Також колективи презентували пісні на вірші українського генія, надавши їм нового сучасного звучання.

«Сподіваємось, що з кожним наступним роком все більше вінничан, а особливо молоді буде долучатись до відзначення Шевченківських днів. Просте, мудре, багатогранне слово Українського пророка має знати молодь, адже поезія Шевченка житиме в віках», – говорить директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Зазначимо, що до мистецької події долучились народні аматорські колективи з Вінницьких Хуторів, Гавришівки, Стадниці та хорові колективи Міського Палацу мистецтв. Гості фестивалю: ансамблі з Луки-Мелешківської, Стрижавки та Сокиринець.



Переглядів: 1036
Поширень: 0

Останні новини