У Вінниці пройшло два етапи жеребкування кандидатів на “Муніципальне житло”

Вчора, 13 березня, у Вінниці відбувався перший етап жеребкування кандидатів на «Муніципальне житло», яке будується за адресою Привокзальна, 30. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Збори учасників Програми та представників міської ради проходили в укритті. За Програмою, найбільша квота учасників припадає для військовослужбовців. У жеребкуванні також взяли участь ВПО, родини загиблих військових та учасників російсько-української війни, медичні працівники та освітяни, представники правоохоронних органів, які боронять Україну на передовій.

Як розповів заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, ця десятиповерхівка наразі є найбільшим будинком, зведеним за Програмою «Муніципальне житло». У ній для жеребкування визначені 136 квартир. Він закликав вінничан долучитися до участі про Програмі.

Наступний етап жеребкування відбуватиметься на початку травня. 

«Минулого четверга, нагадаю, на виконкомі було прийняте рішення щодо зміни квот на майбутнє. Після сьогоднішнього жеребкування ми плануємо провести відбір заявок на участь у Програмі у квітні ( з 17 по 24) і квоти будуть збільшені в першу чергу для учасників бойових дій – з 34 до 46 квартир. Зменшиться «квотність» для категорії молодих сімей, які не подали заявок на це жеребкування», — сказав Андрій Очеретний.

Він також додав, що тих військовослужбовців, які через об'єктивні причини не змогли побувати на жеребкуванні, згодом запросять на додаткову зустріч та розподілять решту квартир.

Один квадратний метр у новій забудові коштує  27 900 грн.

“Ми плануємо втримати цю суму, але є ймовірність здорожчання. Однією з причин може бути подорожчання будівельних матеріалів, або використання генераторів замість звичайного електропостачання. Можливі виклики ми вже компенсували шляхом того, що зробили проєктно-кошторисну документацію, провели експертизу, отримали дозвіл, зробили земельні роботи, перенесли інженерні мережі, які під плямою забудови, та проводимо мережі до будинку. Зауважу, що ринкова вартість квадратного метру нового житла в цьому ж районі сягає 30-35 тисяч гривень”, — розповів заступник Вінницького міського голови.

Переселенка з Генічеська Наталя Чумаченко взяла участь у участь у  Програмі. Жінці довелося покинути все у рідному місті та починати нове життя у Вінниці. В її домі в Генічеську оселилися кадирівці. Наталя Чумаченко відкрила ФОП, має інтернет-магазин. Вона розповіла, що матиме однокімнатну кімнату на п’ятому поверсі, де буде жити разом зі своїм десятирічним сином. За словами жінки, вона обрала участь у Програмі через те, що будинок зводять у хорошому районі, де все під рукою. 

Другий етап жеребкування проходив сьогодні, 14 березня. Було 15 учасників: особи з інвалідністю першої  групи, багатодітні родини, ветерани праці, чорнобильці, та інші категорії громадян, зокрема, працівники культури, бюджетники, медики, тощо.

Під час жеребкування визначили номери квартир в будинку, що зводиться за Програмою, за алфавітним списком прізвищ учасників.

ФОТО: Вінницька міська рада



Переглядів: 1163
Поширень: 1

Останні новини