У Вінниці обмежують швидкість руху електросамокатів та облаштовують для них спеціальні місця

У департаменті транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради розробили перелік спеціальних місць для ранкового старту електросамокатів. Оператори самокатів вже почали наносити спеціальні графічні позначки. 

Роботи виконують у межах меморандуму про співпрацю Вінницької міської ради із операторами прокату електросамокатів. Вони мають на меті  створення комфортних та безпечних умов для пересування як електросамокатів, так і інших учасників дорожнього руху.

Меморандумом також передбачається обмеження швидкості руху на самокатах до 20 км/год, у деяких зонах – до 15 км/год. Йдеться про парки, сквери та пішохідні зони, у яких, до того ж, буде заборонено залишати самокати.

Як розповіли у департаменті, подібні заходи є звичними у країнах Європи, де створюють безпечні умови для всіх учасників дорожнього руху. Наразі в Україні рух електросамокатів не врегульований на законодавчому рівні, відповідний Законопроєкт № 3023 знаходиться у другому читанні Верховної Ради України.

Саме тому, за словами директора департаменту Андрія Сорокіна, для врегулювання цього питання у Вінниці, Вінницька міська рада підписала меморандум про співпрацю з операторами прокату електросамокатів.

Фото: Вінницька міська рада


Теги: транспорт

Переглядів: 1307
Поширень: 1

Останні новини