На Вінниччині діяв осередок так званої «компартії радянського союзу»

Служба безпеки України блокувала діяльність так званої «компартії радянського союзу», котра підпільно діяла у столиці та шести українських регіонах, у тому числі – на Вінниччині. Про це повідомляє СБУ.

Зазначають, що осередки організації, підконтрольної ворогові, було нейтралізовано. Група осіб, що належали до цього об’єднання, проводила підривну діяльність проти нашої держави та створювала мережу «обкомів». 

Вони закликали підтримувати окупаційні війська, та готувати диверсії. Також до регіональних осередків активно намагалися залучити місцевих мешканців, у числі яких співпрацю пропонували колишнім та нинішнім військовим, котрі починали службу ще до розпаду радянського союзу.

За інформацією СБУ, очільником організації є Юрій Щіпков, котрий знаходиться у росії. Під його керівництвом у Вінницькій області та низці інших областей (Харківщина, Львівщина, Київщина, Запоріжжя, Чернігівщина, Дніпропетровщина) створювалися місцеві «філії» вказаної організації.

Загалом ворогові вдалося залучити понад 45 людей до цієї діяльності. Особами керували через телеграм-канал. СБУ вдалося попередили підривну діяльність, і жоден з їхніх планів не вдалося реалізувати.

За місцем проживання у фігурантів провели обшуки, де знайшли російські паспорти, боєприпаси, зброю, кремлівські агітки, мобільні пристрої із доказами переписки. Зловмисникам оголосили про підозру за статтями 109 та 436 ККУ.  Процесуальне керівництво здійснювала Вінницька обласна прокуратура.

Фото: СБУ у Вінницькій області
 



Переглядів: 1518
Поширень: 2

Останні новини