Вінницька міська рада підписала Меморандум про співпрацю із ГО “Дівчата”

Сьогодні документ про співпрацю підписали заступниця міського голови Галина Якубович та директорка ГО “Дівчата” Юлія Спориш.

Метою та предметом цього Меморандуму є співпраця сторін у Вінницькій міській територіальній громаді у рамках соціального захисту та розвитку населення, яке постраждало внаслідок дій росії проти України.

“Нашими основними цінностями в рамках співпраці залишаються соціальна та психологічна підтримка внутрішньо переміщених осіб, в першу чергу жінок та дівчат, адже коли вони мають рівні можливості для досягнення успіху, вони можуть трансформувати та розвивати економіку своєї громади та країни”, – говорить Галина Якубович.

“Нашими основними напрямки роботи були й залишаються – соціально-психологічна реабілітація дітей, профорієнтація, перекваліфікація жінок, гуманітарна допомога, попередження гендерно зумовленого насильства. Це все те, з чим ми плануємо працювати далі”, – розповідає директорка ГО “Дівчата” Юлія Спориш.

Меморандум про співпрацю підписали до кінця 2028 року. За цей час планують провести чимало заходів.

Співпраця між Вінницькою міською радою та “Дівчатами” розпочалася ще минулого року. За цей час у співпраці з, наприклад, відділом молодіжної політики було реалізовано ряд майстер-класів, квізів та квестів.

У співпраці з “Дівчатами” торік вдалося зробити дрібні ремонти у вінницьких шелтерах (гуртожитках, де тимчасово мешкають переселенці). Також проводили заняття з реабілітації та психологічної підтримки вінницьких дітей та переселенців.

“Наразі у нас є домовленість про заходи з підтримки переселенців, зокрема у перекваліфікації людей, які були змушені залишати свої домівки. Для того, щоб вони могли інтегруватися у життя міста, вони мають розуміти, що потрібно громаді, яких спеціальностей потребує наша економіка. Для цього ми плануємо здійснювати опитування і організовувати курси на базі, зокрема, наших професійно-технічних навчальних закладів. Ці заходи будуть охоплювати як внутрішньо переміщених осіб, так і вінничан”, – додає Оксана Яценко.

За її словами, у рамках підписаного Меморандуму, також планують проводити заходи, які будуть спрямовані на профорієнтацію учнів, щоб вони краще розуміли, якою спеціальністю хочуть оволодіти в майбутньому. Також у цьому році планується відновити роботу пришкільних таборів у закладах де є укриття. Така робота була призупинена у 2022 році через повномасштабне вторгнення.



Переглядів: 1616
Поширень: 0

Останні новини