«Податок на Google» за три місяці поповнив бюджет України на 2 мільярди гривень

За три місяці «податок на Google» поповнив бюджет України майже на 2 мільярди гривень. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

За результатами спрощених декларацій із ПДВ, за 4-й квартал 2022 року, платники податку задекларували майже 52,1 млн доларів (1,9 млрд грн). Це на 12,1 млн доларів ( 0,4 млрд грн) більше, ніж в 3-му кварталі 2022 року.

За його словами, станом на 1 січня 2023 року платниками є 86 компаній, які здійснюють операції з постачання електронних послуг на території України. Найбільші суми задекларували GooglePlay, Apple, Google, Valvesoftware, Playstation, Netflix і Etsy. У лютому-березні 2023 року платниками податку стали компанії Убер і Болт.

В 2023 році міжнародні компанії вже сплатили податок на додану вартість за постачання електронних послуг фізичним особам на митній території України до державного бюджету України 1,9 млрд. гривень.

Довідково:

«Податок на Google» — це податок на додану вартість (20%), котрий повинні сплачувати великі транснаціональні корпорації, які не зареєстровані в Україні. Його сплачують з доходів від продажу електронних послуг: фільмів, книг, ігор, хмарних сховищ, програмного забезпечення, реклами тощо. 


Теги: податки

Переглядів: 2004
Поширень: 1

Останні новини