У Вінницю з Цюриха прибули три перші трамваї «Tram2000»

В минулі вихідні до Вінниці прибули три перші трамвайні вагони «Tram2000». Ці трамваї надійшли зі Швейцарії у рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї».

Як зазначив міський голова Сергій Моргунов, цього року Вінниця зможе отримати 16 трамваїв, як передбачають домовленості зі швейцарськими партнерами. Він додав, що Швейцарія підтримує розвиток Вінниці з 2006 року та стала не просто стратегічним партнером, а другом нашого міста. 

«Без цюрихських трамваїв вже важко уявити наше місто. Головне, що людям вони подобаються. А ми і далі будемо продовжувати курс на оновлення муніципального транспорту, який має бути зручним, інклюзивним та екологічним», - сказав Сергій Моргунов.

Нові трамваї більш комфортні, порівняно із вже звичними для вінничан «Mirage» та «Karpfen». В салоні м’які сидіння та хороша система вентиляції. Також вони більш енергоощадні.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін розповів, що вже починаються роботи, необхідні, щоб якнайшвидше випустити трамваї на лінії. 

У Вінницькій транспортній компанії зазначають, що перед випуском на лінії, ці трамваї мають пройти ряд технічних та юридичних процедур. Окрім того, отримані трамваї потрібно буде адаптувати до вимог українського законодавства.

На вагони встановлюватимуть передні та задні повороти, стоп-сигнали, дзеркала заднього виду, інформаційну систему, та систему оплати проїзду.

Нагадаємо, що співпраця Вінниці зі Швейцарією у різних сферах триває ще з 2006 року. У рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» Вінниця має отримати 35 трамваїв «Tram 2000». Під час першого етапу, який тривав у 2006-2011 роках, Вінниця отримала 116 трамвайних вагонів.
 


Теги: транспорт

Переглядів: 1908
Поширень: 0

Останні новини