На двох котельнях у Вінниці встановили економайзери

У комунальному підприємстві Вінницької міської ради «Вінницяміськтеплоенерго» розповіли про технологію, яка дозволить економити паливно-енергетичні ресурси та знизити шкідливий вплив на довкілля.

Зазначають, що завдяки співпраці з представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, Агентством ООН з питань міграції в Україні, на двох котельнях Вінниці, які були побудовані та введені в експлуатацію ще наприкінці 70-х років минулого сторіччя, встановили сучасні установки утилізації тепла димових газів - економайзери. 

Як зазначив генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик, навіть під час війни у Вінниці впроваджують енергоефективні заходи на об’єктах підприємства задля економії паливно-енергетичних ресурсів та турбуватись про навколишнє середовище за рахунок зменшення кількості шкідливих викидів в атмосферу.

Котельні, на яких встановили економайзери, забезпечують теплом та гарячою водою прилеглі мікрорайони. Як зазначають на підприємстві, економайзери – це додаткові поверхні нагріву, де тепло димових газів віддається теплоносію.

На зазначених котельнях економайзери дозволяють додатково отримувати теплову енергію за рахунок теплоти відпрацьованих димових газів, які раніше виходили в димову трубу. Крім економії споживання газу, це сприятиме зменшенню викидів забружнюючих речовин, зазначають у «Вінницяміськтеплоенерго».

Нагадаємо, що у Вінниці продовжили опалювальний сезон у зв’язку із несприятливою погодою у квітні. 



Переглядів: 957
Поширень: 2

Останні новини