У Вінницькому Лісопарку зібрали сотню мішків сміття

З нагоди Дня довкілля лісівники філії "Вінницьке лісове господарство" організували прибирання у лісівничо-екологічному просвітницькому пункті "Лісопарк", про це повідомили у ДП "Ліси України".

Зібрались на прибирання муніципальна варта Вінницької місьої ради, студенти Донецького національного університету ім. Стуса та державна лісова охорона Вінницької філії. За кілька годин зібрали 100 мішків сміття.

Мешканці Вінниці люблять Лісопарк, він безпосередно межує з вулицями міста. Багато часу тут проводять спортсмени, є вся необхідна інфраструктура для пробіжок. Локація має сучасні спортивний і дитячий майданчики, алею з пішохідною зоною і доріжкою для велосипедистів, освітлення, wi-fi, територія обладнана камерами відеоспостереження.

Лісівники облаштували зони відпочинку, альтанки, лавочки та розвішали шпаківні, аби залучати більше птахів.

"Попри всі зручності та красиву територію, відвідувачі, на жаль, все ж недбало ставляться до природи, засмічують територію, руйнують конструкції", - зазначють в ДП "Ліси України".

Однак лісівники Вінниччини додають, що чимало містян прагнуть змінити ситуацію і долучаються до покращення стану лісів та стверджують, що майбутнє за свідомими громадянами нашої країни. 

Фото: ДП "Ліси України"


Переглядів: 1580
Поширень: 0

Останні новини