Синоптики попереджають про зміну погоди у Вінниці у кінці першого тижня травня

Суху та теплу погоду, яка спостерігалася у Вінницькій області останніми днями, наприкінці тижня змінять дощі, похолодання та заморозки. 

Як прогнозує синоптикиня Наталка Діденко, 3 травня небо буде безхмарним, однак з заходу вже наближається атмосферний фронт, який зумовить короткочасні дощі у західних областях, а наприкінці тижня – похолодання. 

За прогнозом Вінницького обласного центру гідрометеорології, у середу на Вінниччині повітря прогріється до +19+21. 

У четвер, 4 травня очікується невеликий дощ, місцями – гроза. Вдень максимум до +19. У п’ятницю, 5 травня, також трохи дощитиме, денна температура знизиться до +14+17.

У суботу та неділю 6-7 травня вінницькі гідрометеорологи прогнозують нічне зниження температури та заморозки на поверхні ґрунту, вдень максимум до +13. Вінничанам радять подбати про теплолюбиві рослини, які можуть не пережити такого похолодання.

Загалом, як повідомляють у Укргідрометцентрі, у травні середня місячна температура по Україні передбачається у межах +14+18 тепла, що близько до норми.

За даними погодного інтернет-ресурсу, на початку наступного тижня у Вінниці стане прохолодніше та дощитиме. Тепла погода знову повернеться ближче до вихідних 13-14 травня. У другій половині травня температура  стабілізується та коливатиметься у межах +18+22 до кінця місяця. 


Теги: погода

Переглядів: 6765
Поширень: 41

Останні новини