На п’ять років ув’язнять мешканця Вінниці, який виправдовував збройну агресію рф

У Вінниці апеляційний суд залишив у силі вирок міського суду стосовно вінничанина, який виправдовував збройну агресію рф проти України. 

Як повідомляють у пресслужбі Вінницького апеляційного суду, чоловіку призначили п’ять років позбавлення волі без конфіскації майна.

Захисник обвинуваченого не погодився із рішенням суду першої інстанції. Адвокат просив звільнити чоловіка від відбування покарання з випробуванням. Він наголосив, що обвинувачений визнав вину, а в скоєному розкаявся. Він – одружений, працює інженером одного з вінницьких банків, має вроджену ваду серця, проблеми зі здоров’ям – і в його матері й дружини.

Однак у пресслужбі Вінницького апеляційного суду повідомляють, що відомості про хворобу серця чоловіка та потребу в її оперативному лікуванні з’явилися в матеріалах кримінального провадження лише під час розгляду справи в апеляційній інстанції. Раніше захисник їх не подавав.

Передісторія ж кримінальної справи – така:  як користувач російської соціальної мережі «Одноклассники» у березні та квітні минулого року  у чат своїм адресатам обвинувачений надіслав повідомлення, в яких висловлювався, зокрема, про наявність в Україні укронацистів і нацистів, сподівався на перемогу російської армії, виправдовував військову агресію рф.

Дії вінничанина кваліфікували за частинами 1 і 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році; дії, вчинені повторно).

Фото: Апеляційний суд, м. Вінниця 


Теги: війна

Переглядів: 1507
Поширень: 0

Останні новини