Міжнародний аеропорт "Бориспіль" з центром Києва з’єднали залізничним експресом

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перевірив готовність швидкісної лінії залізничного сполучення до найбільшого в Україні міжнародного аеропорту «Бориспіль». Будівельні роботи за проектом стартували навесні поточного року – після їх остаточного погодження Урядом. А вже в жовтні ПАТ «Укрзалізниця» підготувала рухомий склад – рейкові автобуси Pesa. За планом на лінії їх буде 4, ще 1 – в резерві.

Глава Уряду проїхав по маршруту і перевірив останні приготування до запуску експреса в промислову експлуатацію.

«Це дуже важливий інфраструктурний проект. Ми реалізували його за лічені місяці і за 580 млн грн. А пам’ятаєте сумнозвісний «Повітряний експрес»? Він нам коштував би 11 млрд грн (в нинішніх цінах). Відчуваєте різницю? – сказав Володимир Гройсман. – А зараз ми маємо якісне сполучення аеропорту «Бориспіль» – головних повітряних воріт країни – із залізничним вокзалом».

Глава Уряду подякував будівельникам за якість та швидкість робіт і запросив киян та гостей міста активно користуватися залізничною гілкою. Адже вона – зручний і прогнозований вид транспорту, «без заторів і чітко за розкладом».

«Авіасполучення в Україні зростає. Зростає пасажиропотік в аеропорту «Бориспіль». Україна потроху стає міжнародним хабом, куди прилітають пасажири з різних країн і залишаються тут або подорожують далі, – зазначив Глава Уряду. – Це новий напрямок, в якому бачимо зростання в понад 24%. Ми маємо його підтримувати».

Довідково

У лютому поточного року Кабінет Міністрів України підтримав розроблений ПАТ «Укрзалізниця» проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення до «Борисполя». Залізнична лінія проходить від вокзалу «Київ-Пасажирський» до термінала D аеропорту «Бориспіль». Розрахунковий час у дорозі – 35 хвилин.

За підсумками 9 місяців пасажиропотік в українських аеропортах склав 15,6 млн людей, що на 23,9% більше проти аналогічного періоду минулого року.  




Переглядів: 5605
Поширень: 6

Останні новини