Сьогодні у Вінниці рейдові групи почали перевірку доступності  до укриттів

Сьогодні у Вінниці, починаючи з 9.00 години, розпочали працювати рейдові групи щодо перевірки доступності  до укриттів. Протягом вихідних працівники поліції, ДСНС та муніципальної варти, які входять до складу груп, планують перевірити усі сховища й укриття. Перевірки  проведуть у багатоповерхівках, існуючих сховищaх тa комерційних будівлях, тобто кафе та ресторанах. 

Аналогічні перевірки у ці вихідні відбудуться майже у всіх областях України. Такою є вимога протокольного рішення Кабінету Міністрів України про перевірку роботи всіх укриттів у країні. 

Нагадаємо, вночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули три людини: 9-річна дівчинка, її 34-річна мама і 33-річна жінка. Вони прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

За словами директора департаменту цивільного захисту Вінницької міської ради Олега Парфілова, доступ до укриття має бути надано негайно, як тільки пролунала тривога. Якщобільше 10 хвилин двері зачинені, відповідальні особи нестимуть адміністративну або кримінальну відповідальність. 

“Контроль відповідності споруд цивільного захисту законодавству забезпечує центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту згідно статті 32 Кодексу цивільного захисту України», - підкреслила нещодавно в ефірі Суспільного радниця Голови Асоціації міст України Оксана Продан.

У випадку, якщо укриття утримується в неналежному стані або ж під час сигналу повітряної тривоги воно зачинене, вінничани можуть залишити свою скаргу за посиланням або повідомити про це в «Цілодобову варту» за номерами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.
 



Переглядів: 1833
Поширень: 1

Останні новини