Майже 60 укриттів виявилися малодоступними — проміжні результати перевірки у Вінниці

У суботу, 3 червня, у Вінниці розпочалися рейдові перевірки доступності  до укриттів.  Працівники ДСНС, поліції та муніципальної варти, які входять до складу робочих груп перевіряють укриття та сховища в багатоповерхівках, комерційних будівлях, кафе та ресторанах. 

«Станом на третє червня групами, які були створені відповідно до розпорядження міського голови та оперативних служб міста Вінниці, було перевірено 850 найпростіших укриттів чи приміщень для перебування громадян під час повітряної тривоги. Ми виявили 196 недоліків, із якими в подальшому будемо працювати», — прокоментував проміжні результати перевірки начальник Муніципальної варти Віталій Чигур. 

Під час перевірки укриттів виявляли, зокрема, випадки відсутності вказівників щодо місця укриття, захаращеність у деяких приміщеннях та інші порушення.

За словами Віталія Чигура, з понад 800 об'єктів у Вінниці малодоступними виявилися майже 60. Половина із них були зачинені, до інших було важко потрапити, виникали різноманітні складнощі. 

Загалом, на території Вінниччини, обстеженню підлягають 2162 обʼєкти. З цією метою утворено 213 робочих груп до складу яких увійшло понад 600 працівників (поліцейських, рятувальників, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування). 

Вінницька міська рада створила 60 робочих груп до складу яких включено 60 офіцерів ГУ ДСНС та представників інших служб.

Станом на четверте червня, перевірка у Вінниці триває.



Переглядів: 2003
Поширень: 0

Останні новини