У холі залізничного вокзалу відкрили виставку «Вінницька миля. Новий стандарт міського простору»

Сьогодні, 6 липня, у головному вестибюлі залізничного вокзалу відкрилася виставка проектів Студій ідей “Вінниця/Реконструкція проспекту Коцюбинського - комплексне бачення” в рамках інформування мешканців міста Вінниці щодо реконструкції проспекту Коцюбинського. Вона триватиме тиждень -  з 6 по 12 липня.

На широкий загал представлено чотири концепції, розроблені фахівцями в рамках Студій ідей, що були проведені протягом лютого-квітня цього року на замовлення Вінницької міської ради.

Процес оновлення проспекту Коцюбинського є одним з компонентів міського розвитку в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні». Це відповідає засадам Лейпцизької Хартії сталого європейського міста та Європейської хартії про місцеве самоврядування. Виконавцем проекту є німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Фінансують його Уряди Німеччини та Швейцарії.

Зі сценаріями можливого розвитку проспекту Коцюбинського, які запропонували команди урбаністів з Івано-Франківська, Львова, Вінниці та Києва у рамках Студій ідей “Вінниця / Реконструкція проспекту Коцюбинського - комплексне бачення”, можуть познайомитися мешканці та гості міста, завітавши до вестибюлю вінницького залізничного вокзалу. Виставка триватиме тиждень та має на меті проінформувати містян, особливо мешканців району Замостя, про деталі проекту. 

Виставку урочисто відкрив спеціальний уповноважений проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» у Вінниці, заступник міського голови Владислав Скальський. 

«Вінницька миля» – це проспект Коцюбинського від залізничного вокзалу до центрального автовокзалу. Довжина його понад 1600 метрів.  Залізничний вокзал – це початок «Вінницької милі». Вся вінницька команда докладає максимум зусиль для розвитку міста. Ми запросили чотири команди урбаністів із різних міст, і з лютого по квітень вони вивчали Замостя. Згідно з цими напрацюваннями сформовано чотири концепції розвитку проспекту Коцюбинського. Ми хочемо, щоб вінничани побачили їх і долучилися до дискусії. Тут ми використовуємо європейський досвід  - так в Європі проектуються майбутнє великих вулиць. Ми використовуємо швейцарський досвід. На разі Агенція просторового розвитку спільно зі швейцарським консультантом Урсом Томанном розробляють синтезовану концепцію проспекту Коцюбинського. Той проект, який вінницька команда реалізувала на проспекті Космонавтів, довів, що ми можемо створювати якісні громадські простори, які слугуватимуть на користь вінничан і для їхнього задоволення», - зазначив Владислав Скальський

У рамках кампанії з інформування жителів про проект реконструкції проспекту Коцюбинського передбачено ряд публічних заходів впродовж року. Серед яких – виставки, опитування, дискусії з експертами, випуск тематичної газети та презентація фінальних намірів реконструкції.

Деталі – на сторінці





Переглядів: 6800
Поширень: 4

Останні новини