У Писарівському ліцеї завершили ремонт укриття

У Писарівському ліцеї завершили ремонт укриття. Це дозволить в новому навчальному році учням повернутися за парти для очного навчання. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Сховище відповідає всім вимогам. У ньому є аварійні вхід та вихід, вентиляція, санвузли. Також там забетонували підлогу, привели до ладу стіни, вжили заходів пожежної безпеки тощо. На літній період укриття працюватиме не тільки для школярів, але й для місцевих жителів», – зазначає очільник міста.

За словами директорки департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, усі роботи виконувались повністю за кошт міського бюджету.

«До очного навчання зможуть повернутися майже всі учні закладу, як раніше уже повернулися учні Вінницько-Хутірського ліцею», – зазначила Оксана Яценко.

«Роботи розпочалися наприкінці березня і тепер ми маємо чудове сховище, яке відповідає всім вимогам, – розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко. – Сюди вже знесли парти та стільці. Обладнали належне освітлення. Тож, навіть якщо буде сигнал повітряної тривоги, діти можуть продовжити навчання тут».

До цього часу як найпростіше сховище використовувалось приміщення, надане місцевим підприємцем. Воно розраховане на 50 людей. Нове укриття може вмістити близько 100 учнів. Отож, відтепер школа має два укриття, яке вміщує у себе 150 людей.

Нагадаємо, у минулому році в Писарівці облаштували сховище для місцевого садочка та амбулаторії. Таким чином, на сьогодні у Вінницько-Хутірському окрузі діє уже дев’ять укриттів.

«Якщо говорити про укриття закладів середньої освіти, то коштом міського бюджету було проведено капітальний ремонт у двох ліцеях: у Вінницьких Хуторах та Писарівці», – розповів староста.



Переглядів: 1017
Поширень: 0

Останні новини