У Вінниці робочі групи перевірили більше 1200 укриттів: результати

У Вінниці регулярно здійснюють перевірку укриттів. Після трагічних подій у Києві, коли під час ракетної атаки біля зачинених дверей укриття загинули дві жінки та дитина, було вирішено здійснити чергову перевірку споруд цивільного захисту. Так, з 1 по 8 червня, 60 робочих груп у складі працівників поліції, ДСНС та муніципальної варти здійснили перевірку 1236 об’єктів, з яких 262 належать до фонду захисних споруд Вінницької територіальної громади, а 974 – об’єкти для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога».

За результатами перевірки із 262 об’єктів, які входять до фонду захисних споруд – 43 потребують серйозного вдосконалення. Основні пункти, які потрібно виправити: незадовільний санітарний та технічний стан, затоплені приміщення та відсутність доступу на момент перевірки.

З 974 об’єктів для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога» – 243 потребують серйозного вдосконалення. З них балансоутримувачами 114 об’єктів є управлінські компанії, ОСББ – 85 та ще 44 об’єкти підприємств, установ та організацій. Серед основних проблем, з якими зіштовхнусь фахівці робочих груп: наявність побутового та будівельного сміття, несправність інженерних мереж, відсутність табличок та покажчиків руху, а також відсутність доступу на момент перевірки.

У департаменті цивільного захисту зазначають, що фахівцями додатково буде проведена перевірка деяких об’єктів для визначення того, чи усунули недоліки, які були визначені до цього. В іншому випадку на балансоутримувачів та відповідальних за стан укриттів будуть застосовані санкції в межах чинного законодавства України.

«У Вінниці регулярно проводяться перевірки споруд цивільного захисту та приміщень для тимчасового перебування громадян під час сигналу «Повітряна тривога». Невдовзі буде проведена контрольна перевірка об’єктів, які потребують суттєвого вдосконалення. Перевірятимуть на скільки ці приміщення не готові та чи були усунені недоліки, які були визначенні фахівцями робочих груп, – зазначив директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов. – Також ми закликаємо вінничан повідомляти про факти недопуску в укриття під час сигналу «Повітряна тривога» за телефонами 101 та 102, а також в «Цілодобову варту» за телефоном 1560».

Вінничан закликають не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. Почувши його потрібно негайно пройти в укриття. З мапою укриттів можна ознайомитись за посиланням.

Також у випадку, якщо укриття утримується в неналежному стані або ж під час сигналу повітряної тривоги воно закрите, вінничани можуть залишити свою скаргу за посиланням, або повідомити про це в «Цілодобову варту» за номерами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.



Переглядів: 1402
Поширень: 0

Останні новини