Представники з Вінниці взяли участь у семінарі щодо розробки Інтеркультурної стратегії

26 жовтня до Павлограда (Дніпропетровська область) завітала делегація з інтеркультурних міст України (Вінниці, Луцька, Мелітополя, Одеси та Сум) на чолі з експерткою Ради Європи (РЄ), координаторкою української мережі Ксенією Рубікондо.

Метою візиту стало проведення семінару з розробки Інтеркультурної стратегії. Протягом двох днів учасники та учасниці обговорювали питання розробки стратегічного документу з інтеркультурного розвитку міст, аналізували сильні та слабкі сторони розроблених інтеркультурних індексів та знайомились з необхідним інструментарієм поетапної роботи. 

Так, Ксенія Рубікондо розповіла про найкращий досвід європейських міст з даного питання, ознайомила з особливостями інтеркультурного SWOT-аналізу, що сприяло вивченню кожним інтеркультурним містом своїх можливостей та перешкод у розвитку з подальшою розробкою ідей. 

Координаторка з питань інтеркультурності у м. Вінниці (КП "Інститут розвитку міст") Юлія Кашпрук поділилась досвідом перших напрацювань міста з розробки Інтеркультурної стратегії. 

Координатори з багатонаціонального Мелітополя розповіли про успішний досвід впровадження вже розробленої стратегії, знайомили з реалізованими в рамках програми «Інтеркультурні міста» заходами.

Другий день був присвячений знайомству з практиками інтеркультурного Павлограда, який реалізовує чимало проектів для національних спільнот міста. У поліетнічному просторі Павлограда проживають роми, поляки, вірмени, азербайджанці та представники інших національностей. 



Переглядів: 1933
Поширень: 0

Останні новини