Безпечні канікули для школярів: поліція Вінниччини згадала дітям найважливіші правила поведінки на дорозі

Спільне завдання поліцейських та батьків — уберегти дітей! Зробити так, щоб літо пройшло без прикростей і залишило по собі лише приємні спогади. Тому поліція звернулася до дорослих з проханням пояснити своїм дітям елементарні правила поведінки, адже це допоможе уникнути нещасних випадків та травмувань.
Працівники поліції зауважують, що наразі дуже важливо бути обачними та памʼятати про всі небезпеки, з якими можна стикнутися в наш час.
Щоб зробити відпочинок дітей максимально безпечним, варто нагадати їм найважливіші правила поведінки у різних життєвих ситуаціях та в побуті, щоб через свою активність та власну необережність вони не наражали себе на небезпеку.
Статистика:
З початку року на території області сталось 77 дорожньо-транспортних пригод за участі дітей. У цих аваріях 88 дітей травмувались, 5 – загинули.
Найважливіші правила поведінки на дорозі для дітей:
не гратися поблизу проїжджої частини дороги;
перетинати проїзну частину дороги лише у встановлених місцях, упевнившись у відсутності транспорту на нерегульованому пішохідному переході, та виключно на дозволений сигнал світлофора — на регульованому;
не виїжджати дітям до 14 років на дорогу загального користування на велосипеді, самокаті, моноколесах, гіробордах;
за кермо мопеда можна сідати з 16 років за наявності посвідчення водія з відповідною категорією;
на одязі обов’язково мають бути світловідбиваючі елементи – це зробить дітей помітними для водіїв в умовах обмеженої видимості.



Переглядів: 1025
Поширень: 0

Останні новини