У Вінниці побудують протирадіаційні укриття в дванадцяти закладах освіти

У Вінниці активно впроваджують заходи із безпеки, зокрема це й будівництво укриттів у закладах освіти нашої громади.

Відповідне рішення прийняли депутати на сьогоднішній сесії Вінницької міської ради, оскільки створення безпечних умов під час навчання – одне із пріоритетних завдань, особливо під час війни. Загалом планується побудувати 12 протирадіаційних укриттів: 6 у дошкільних навчальних закладах та 6 у ліцеях. Наразі по всім об’єктам триває оформлення проєктно-кошторисної документації.

«Ми продовжуємо роботу по будівництву укриттів. Хотів би зазначити, що уже по багатьох закладах освіти ми зробили капітальний ремонт укриттів з відповідним облаштуванням, як того потребують вимоги. У цьому році ми почнемо будувати протирадіаційні укриття на базі ліцеїв та садочків. Це доволі амбітний і серйозний проєкт, оскільки ми такого ще не робили. Проте, я думаю, що департамент капітального будівництва й заступник міського голови Ігор Откидач з цим питанням впораються», – зазначає Сергій Моргунов.

Відповідно у Вінниці протирадіаційні укриття побудують у наступних закладах:

Ліцеї №12, 13, 30, 23, 11, 33 Дошкільні навчальні заклади №20, 28, 36, 23, 38, 60

У департаменті капітального будівництва зазначають, що після завершення усіх юридичних процедур, підрядні організації розпочнуть роботи.

«Наразі триває процедура оформлення проєктно-кошторисної документації, – зазначає виконувач обов’язків директора департаменту капітального будівництва Денис Мазуренко. – Маємо розуміти, що це доволі масштабна робота, оскільки для протирадіаційних укриттів є свої серйозні вимоги».



Переглядів: 1360
Поширень: 0

Останні новини