Валерій Коровій ознайомився з військовою технікою військової частини 3028

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 31 жовтня відвідав військову частину 3028 Національної гвардії України – 8-ий полк оперативного призначення ім. Івана Богуна, де ознайомився з оснащенням підрозділу та оглянув автомобільний парк частини.

За словами командира полку Богдана Вакулка, за останні чотири роки військова частина оновилася майже на 90 % військовою технікою: як броньованою, автомобільною, так і спеціальною. Покращено харчування військовослужбовців та їх побутові умови. «Дуже велика підтримка регіональної та місцевої влади, які постійно виділяють субвенції для розбудови військової частини», - зауважив командир.

Як зазначив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, допомога військовим частинам як по лінії Національної гвардії України, державної прикордонної служби, так і Міністерства оборони, Національної поліції, Служби безпеки України відбувається у рамках обласної програми територіальної оборони.

«Це комплексне рішення. Всі сили і засоби, які дислоковані на теренах Вінницької області, вмонтовані в загальну систему територіальної оборони і спрямовані на те, щоб гарантувати безпеку громадянам. Ми бачили, наскільки військовослужбовці з 3028 оперативно і ефективно допомогли минулого року під час вибухів на Калинівському Арсеналі, - підкреслив Валерій Коровій. – На підтримку військової частини 3028 з обласного бюджету виділено більше 4 млн. гривень. Ці кошти йдуть, в першу чергу, на розвиток матеріально-технічної бази. Окрім того, допомагаємо ще по окремих програмах, які стосуються спецзасобів та інформаційної підтримки».

Спільно із заступником голови обласної Ради Михайлом Кременюком, очільниками району та керівниками силових структур регіону Валерій Коровій вшанував пам'ять загиблих військовослужбовців, поклавши квіти до меморіального комплексу.

Крім того, гості підрозділу долучилися до освячення новозбудованої  на території військової частини каплички Архистратига Божого Михаїла, яке звершив архієпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл.




Переглядів: 4076
Поширень: 0

Останні новини